Обединено училище "Христо Ботев"

Адрес: с. Цонево, ул. "Христо Трендафилов" 52 Телефон за контакт: 0517/27 226; 0889 695000, имейл: info-400145@edu.mon.bg

Рубрика/Новини

Когато мечтаеш за неща отвъд хоризонта на мечтите, вярваш в тях, проявяваш постоянство и полагаш достатъчно усилия, те се сбъдват. Днес, 27.04.2024 год., под патронажа на Посолството на Япония в България и на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“, се проведе 30-ят Конкурс по ораторско майсторство на японски език. В края на първата част от конкурса ученици от ОбУ“Христо Ботев“, с. Цонево, изучаващи японски език и култура, с ръководители г-жа Светлана Иванова и Жанела Димитрова, представиха драматизация на популярната японска приказка „Momotaroo“ и поздравиха публиката с песен. Нашите ученици получиха специални поздравления и подарък от Негово Превъзходителство посланик Мичигами Хисаши и от изпълнителния директор на МФ „Св. Св. Кирил и Методий“ г-н Тачев. С пожелание за вдъхновение и бъдещи успехи в овладяването на японския език и опознаването на японската култура.

ОбУ “Христо Ботев” е едно от осемте училища, включено в пилотен проект на Фондация “ Лъчезар Цоцорков” за социално-емоционално учене. Имахме възможността да участваме в световната конференция “Овластяване на новото поколение”, където бяха обявени изводи от проучването на ОИСР за 2023 г. относно социалните и емоционални умения на учениците. Това мащабно събитие се проведе в България – град София под домакинството на Фондация “ Лъчезар Цоцорков” и егидата на Министерството на образованието и науката.
Бяха споделени най-добри практики и изследвания в областта на социалните и емоционалните умения на учениците от г-н Андреас Шлайхер и филантропски организации от цял свят. Вярваме, че развитието на тези умения е ключът към успешното им адаптиране към бъдещето и формирането на устойчиви, отговорни граждани на света.
🤖🌟 На 13.04.2024 г. учениците ни участваха в национално състезание по роботика „Robo Days 24“ към Технически университет, град София в категорията „Следене на линия“!
Те се изправиха срещу състезатели от цялата страна и въпреки своя малък опит в тази дисциплина, не се отказаха! Техните усилия и настойчивост бяха вдъхновяващи! 🌟💡
Гордеем се с тях и искаме да им изкажем огромна БЛАГОДАРНОСТ за представянето на нашето училище на толкова престижно събитие! 🙌💫
Нека това участие им бъде стимул да продължават да дерзаят, да се развиват и да постигат още по-големи успехи! 💪🚀

Днес отбелязваме 151 години от деня, в който  Васил Левски – Апостола на свободата, напусна този свят, но не и сърцата и душите на българския народ. С героизма и себеотрицанието си, той  засади семето на непоколебимата вяра в свободата, което продължава да расте и да вдъхновява поколения българи.

 Левски е символ на стремежа към независимост, справедливост и равенство. Със своя непоколебим дух и непреклонна воля, той поставя основите на модерна България, стремяща се към просвета, толерантност, мир и демокрация.

Днес, след 151 години, призивът на Левски за свобода и справедливост остава актуален. Неговата саможертва ни напомня, че ценностите на свободата и независимостта са вечни и че всеки от нас носи отговорността да ги пази и защитава.

Във време на предизвикателства и промени, нека вдъхновението на Апостола да продължава да ни води към единство и по-добро бъдеще за България. 

Нека да отдадем почит към неговата памет, като работим за мир, равенство и благоденствие за всички.

 

 

Днес бе вълнуващ ден за учениците от III клас. Те имаха удоволствието да се срещнат с писателката Мария Пеловска. Тя се радваше на топъл прием и отговаряше на въпросите на учениците с интерес и внимание. Сподели с тях впечатленията си от литературния процес и вдъхновяващите моменти в писането. Учениците бяха възхитени да научат повече за творческия процес на писателката. Тази среща беше не само вълнуващо събитие, но и възможност за учениците да се вдъхновят и да разширят своите познания за литература и творчество.

Скъпи приятели и членове на групата на Обединено училище „Христо Ботев“, село Цонево,
с гордост и вълнение искаме да споделим с всички вас изключителния успех, постигнат от нашите ученици от трети, пети и седми клас във финалния кръг на международната ученическа олимпиада „Кингс“. Състезанието, провело се в областите Български език и литература, Математика и Английски език, е доказателство за упоритата работа, таланта и страстта, която нашите ученици влагат в своето образование.
Нашите ученици завоюваха дипломи първа, втора и трета степен, показвайки изключителните си познания в тези предметни области. Този успех не само споделяме с нашите ученици и техните семейства, но и с всички вас, които подкрепяте и вярвате в нашата мисия да развиваме младите таланти.
Изразяваме нашата дълбока благодарност и признателност към учителите, които са посветили своето време, усилия и знания за подготовката на учениците ни – Галина Генова, класен ръководител на трети клас, Айнур Рафет, заместник-директор и старши учител по БЕЛ в седми клас, Туркян Юмер, старши учител по БЕЛ в пети клас, Диляна Николова, учител по математика в пети и седми клас и Шермин Хасан, старши учител по английски език в трети, пети и седми клас. Тяхната всеотдайност и търпение са основни фактори за този значителен успех.
Нека този успех да бъде вдъхновение за всички нас да продължим да се стремим към върхови постижения и да подкрепяме нашите ученици в тяхното образование и развитие.
Заедно можем да постигнем още по-големи успехи!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

🌟 Споделяме вдъхновяващи моменти от важната среща в Обединено училище „Христо Ботев“, с. Цонево! 🌟

Днес учениците от осми, девети и десети клас имаха уникалната възможност да бъдат част от изключително ползотворна среща с прокурор Петьо Петков от Районна прокуратура Варна. Темата, на която беше посветена срещата, бе предизвикателна, но изключително важна за всички нас: „Превенция във връзка със случаите на агресия и тормоз, и разпространението в мрежата на лични данни“. 📚💬

През погледа на прокурор Петьо Петков, нашите ученици добиха ценни знания и насоки за това как да се предпазят и как да реагират в различни ситуации, свързани с тормоза и нежеланото разпространение на лична информация в интернет пространството. 💻🛡️

Обсъдихме различни казуси и научихме не само как да реагираме, но и как да се подкрепяме взаимно, за да създадем сигурна и приятелска среда в училището и извън него. Всеки въпрос намери своя отговор, а учениците показаха висока степен на ангажираност и интерес към обсъжданите теми.

Тази среща беше не само източник на ценни познания, но и възможност за укрепване на общността ни, подчертавайки колко е важно да сме информирани, образовани и да действаме заедно срещу предизвикателствата, които съвременният свят поставя пред нас. 🤝🌐

Благодарим на прокурор Петьо Петков за вълнуващата и полезна среща, и на всички ученици, които участваха активно в дискусията. Нека продължим да работим заедно за по-безопасно бъдеще!

#УчилищеХристоБотев #ПолзотворнаСреща #ЗаедноСмеПоСилни #БезопасенИнтернет

Към началото