Обединено училище "Христо Ботев"

Адрес: с. Цонево, ул. "Христо Трендафилов" 52 Телефон за контакт: 0517/27 226; 0889 695000, имейл: info-400145@edu.mon.bg

Иновативно училище

 

В ден първи от програмата ни по НП „Иновации в действие“ посрещнахме гости от три училища в страната – ОУ „Христо Ботев“- гр. Бургас, ОУ “ Христо Ботев”- гр. Добрич и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Мало Конаре”.
Старт на наситения с разнообразни дейности ден даде групата за народни танци от трети клас.
Поздрав към всички отправиха г-н Ферхан Хасан, директор на ОбУ “Христо Ботев” и г-жа Айнур Рафет, зам.-директор. Иновацията по програмата бе представена от г-жа Зейджан Халил, класен ръководител на първи клас. Програмата продължи с танцовата хореография на клуба за народни танци “Ритми”- Дългопол и групата по японски език към училището ни. Всички те излязоха на сцената да поздравят гостите и домакините с майсторски изпълнения и предизвикаха бурните аплодисменти на публиката. Денят приключи с официална вечеря в к.к. Дебелец, с. Цонево.
НП “Иновации в действие” – ден втори
Емоционален старт на деня постави интердисциплинарният урок – Откриване на света около нас чрез руската народна приказка “ Маша и мечока”, воден от г-жа Зейджан Халил и г-жа Монка Добрева. Учениците показаха завидни познания по БЕЛ, Родинознание и Математика, използвайки платформата Classbuddy и интерактивна презентация, редиха пъзели, запознаха се с руската култура, работиха с флаш карти и управлявайки робот, стигнаха до плик с послание от Маша. След това гостите посетиха спортния комплекс в селото и наблюдаваха играта по волейбол на учениците ни от шести клас. По-късно през деня бяха в Историческия музей в град Дългопол, за да се запознаят с историческото и културно наследство на нашия регион.D

НП “Иновации в действие” – ден трети

Учители и ученици от ОУ „Христо Ботев“- гр. Бургас, ОУ “ Христо Ботев”- гр. Добрич и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Мало Конаре” бяха в с. Аспарухово, община Дългопол, където посетиха читалището, библиотеката и етнографския кът към него, наблюдаваха технологията на изработване на грънчарски съдове в работилницата на майстор Йордан, насладиха се на скалния природен феномен Чудните скали, а в село Арковна посетиха църквата “Св. Димитър”, една от малкото запазени в България вкопани църкви.

НП “Иновации в действие” – ден четвърти
Класните ръководители на първи клас и техните ученици представиха интерактивен урок без използването на технологични устройства. Всички първолачета участваха ентусиазирано и много активно. С въпросите в интерактивната презентация учениците демонстрираха, че са запознати с изучаваната приказка. С огромно желание се включиха в игрите за четене и писане и дадоха криле на своите фантазии с творческа задача.
Денят продължи с връчване на сертификати за участие в НП „Иновации в действие“ по Модул 1 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата“.
Вярваме, че тези посещения ще създадат нови, силни връзки с колеги от страната и благодарение на това сътрудничество, ще почерпим опит коя е успешната стратегия за привличане на ученици и изграждане на функционираща училищна общност, която се утвърждава в годините.

Към началото